nocturne in c sharp minor

    frederic chopin'in tempo ve ton kadrajlarına göre sıralanmış 21 bölümden oluşan çalışmasından bir parçadır. sonbahar ile birlikte pencerenizin önüne yerleşen ıslak bir hüzün ve pozitif korelasyonla artan bir derinliğe tekabul eder... kesinlikle yaralayan ve iç burkan çalışmadır. ve hatta 21 adet nocturne ün kanımca en güzeli ve dinlenesidir. virtüözlükten çok besteye hakim olan duyguları hissederek çalmak yeterlidir in c sharp minör'ü.. zaten chopin'in diğer romantik dönem virtüözlerinden ayrılmasını sağlayan ve eseri dinlerken kalbinizden ve kulaklarınızdan kan akmasına neden olan özelliği de atmosfere hakim olan duygularla doğru notalara doğru metronomla vurmasıdır. ''the pianist'' filminin soundtrack inde de nocturne lerden örnekler bulunur. keman ve piano eşliğinde çalınmış versiyonları da vardır.
    (06.10.2007 04:26)

radiohead

    büyüklüğünü ve ustalığını sadece müzikal anlamda değil, etik ve maddiyattan uzak sanatsal bakış açısıyla perçinlemiş, yemiş-yutmuş, dahi müzik adamları. (bkz: in rainbows )
    kendilerinin de söylediği gibi: ''we dont belong here''...
    (02.10.2007 23:26)

the tea party

    kanadalı üç grup üyesinin müzikal tercihlerinin değişmesini neden olarak gösterip dağılmalarıyla sonlanan grup. 90lı yıllara damgasını vurmuştur. orient ezgileri alternatif rock sounduyla eriterek her albümde ortaya çok lezzetli tatlar sunabilen grubun vokali jeff martin, bir dönem jim morrison'a benzerliğiyle dikkati çekmişti. walk with me, temptation, fire in the head, the bazaar gibi mükemmel parçalara imza attılar. the bazaar isimli şarkılarının klibini istanbul'da çekmişlerdi. jeff martin müzik kariyerine solo albümleriyle devam ediyor. ama the tea party tadını alternatif ve modern rock dinleyicilerinin birçoğunun damağında bırakarak. grupla ilgili midir bilmem ama ''the tea party'' meselesi 1789 da patlayan milliyetçilik akımının amerikadaki yansımasının ürünüdür. bu tarihin devamında gaza gelip milliyetçilik ruhuyla yanıp tutuşan amerikalı abiler, ingiliz çaylarını protesto amaçlı olarak gemilerden denize boşaltmışlar. bu olaya da ''the tea party'' demişler.

    son derece sağlam besteleri ve yetenekli vokalistiyle kendine bir alt müzik türevi yaratmış grubun özellikle 90 lı yıllara ait olan albumlerini şiddetle tavsiye ederim. tam bir yol grubudur. the tea party dinlerken bir led zeppelin yada deep purple tadı yakalamamak işten değildir.
    edit: mükemmel şarkılar derken the messenger, the watcher ve özellikle wishing you would stay'i unuttuğumu farkettim. utandım.*
    (30.09.2007 04:04)

sade

    kendisi pop-jazzın divasıdır. tam ismi sade adu'dur. ''sade'' grubun adı değil bahsi geçen solistin adıdır. başını k.çını açmadan, kaliteli işler yaparak ve basından uzak durarak bu alanda başarılı olunabileceğinin yaşayan en büyük örneklerinden biridir. smooth operator isimli parçayı sade ve virtüöz müzisyenlerinden dinlemek ayrı bir keyif verir.
    (29.09.2007 03:37)

visa electron kart

    müşterilerin açtırmış olduğu vadesiz mevduat hesabından yurt içinde ve yurtdışında para çekebilmesi ve alışveriş yapabilmesi için kullandığı banka kartıdır.
    (10.09.2007 00:41)

visa

maestro banka kartı

    maestro banka kartı kart kullanıcısının bankasında açtırdığı vadesiz mevduat hesabındaki parasına ulaşmasını sağlayan banka kartıdır. neredeyse kredi kartı kabul eden tüm iş yerlerinde atm kartı kullanarak alış veriş yapılabilir veya hizmet satın alınabilir. alışveriş yapılırken pos makinasının yanında bulunan cihaza banka kartı şifresi girilir. şifre ile kullanımı sayesinde kredi kartından daha güvenli hizmet alımı sağlar. dünya üzerinde maestro kart geçen tüm atm ve pos cihazlarında kart hamilinin hesabında tutar bulunması durumunda kullanılabilir.
    (10.09.2007 00:38)

kredili mevduat hesabı

    kredili mevduat hesabı, bankanın kart sahibine vermiş olduğu bir limittir. bu hesap sayesinde nakit akışınızda oluşabilecek beklenmedik durumlarda hesaptan faydalanılabilir. hesapta para olmasa dahi, talimatı verilmiş faturalar kredili mevduat hesabından ödenebilir. kredili mevduat hesabından kredi kullanılması durumunda, kullanılan tutara faiz ay sonunda yansıtılır.
    (10.09.2007 00:31)

pos

    üye işyerlerinde, kartlı ödeme işlemleri sırasında, kart üzerinde chip veya manyetik bant üzerine kaydedilmiş bilgileri okuyarak işyerinin üyesi olduğu bankanın veya mali kuruluşun bilgisayar sistemi ile bağlantısı sayesinde elektronik olarak provizyon alan, satış veya alacak belgelerini üreten makinadır. açılımı ''point of sale'' yani '' satış noktası'' olarak geçer.
    (10.09.2007 00:26)

hesap işletim ücreti

    banka kartlarının bağlı bulunduğu hesaplardan alınan aylık işletim ücretidir. bireysel ve ticari müşteri hesaplarından bankanın belirlediği bir tutarda işletim ücreti alınmaktadır. yabancı para mevduatlarından alınan hesap işletim ücretleri de mevcuttur. bazı bankalar hesap hareketi görmeyen mevduat hesaplarından işletim ücreti almazlar.
    (09.09.2007 23:57)

iban

    standardize edilmiş uluslararsı banka hesap numarasıdır.* 26 alfanumerik karakterden oluşur. bu numaralar içinde ülke kodu dahil dış ülkeye yapılacak para transfer işlemi ilgili tüm ayrıntılar mevcuttur. yaklasık 2 senedir türk bankaları tarafından da kullanılmaktadır. örneğin eğer western union kullanarak yurtdışına para transfer işlemi yapacaksanız, ilgili işleminiz mevcut iban numaranız üzerinden gerçekleşir.
    (09.09.2007 23:47)

kim ki duk

    az diyalog çok resim ve özenle seçilmiş müzik işinin üstadı..
    (09.09.2007 23:34)

western union

    dünyada binlerce acente ile faaliyet gösteren uluslararası finans transfer işlemlerini sağlayan kuruluştur. ülkemizde belli bankalar ve ptt subeleri bünyesinde faaliyet gösterir. ancak yurtdışında bazı marketlerde bile western union hizmeti verilmektedir. türkiyeden yurtdışındaki bir hesaba para transferi gerçekleştirebilmek için tc vatandaşı iseniz nüfus cüzdanı veya ehliyet, yabancı uyruklular içinse gerçerli kimlik belgesi veya pasaport şartı aranır. kişiden firmaya, firmadan kişiye, firmadan firmaya veya kişiden kişiye para transfer olanağı sunulur. ancak türkiyede sadece kişiden kişiye para transfer edilebilir. transfer işlemi yaklaşık yarım saatte gerçekleşir. ayrıca alıcıya parasını çekerken gönderenin belirlediği bir test sorusu sorulur. alıcı soruyu bilirse parasını alabilir. eğlencelidir.
    (09.09.2007 23:31)

david fincher

    zodiac ile tamamiyle gözden düşmüş yönetmen.
    (08.09.2007 22:46)

çağrı merkezi

    bankacılık ve finans sektörüne adım atmak için ideal bir seçimdir. girdiğiniz ve sayısını unuttuğunuz mülakatlardan sonra işe kabul edildiğinizde size bir sürü eğitim ve sertifika programı yüklerler. işe başladığınızda doğal olarak kimse size teşekkür etmek için sizi aramaz. hepsi bünyesinde calıştığınız firma ile şu veya bu şekilde sorunlar yaşayan müşterilerdir. empati kurup doğru çözümler sunabilmek adına mevcut sektör ile ilgili güncel ve donanımlı olmak zorundasınızdır. avrupada 5 saat çalışmalarına müsaade edilen agentların türkiye de 8 saat ve üzeri çalıştıkları görülür. kolay uğraş değildir.
    (26.08.2007 23:44)

sayfa: 1-2-3-4-5...-13

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.